Меню Затваряне

Фреди от Меркурий

Фреди от Меркурий

За „Златния глобус” и космическия гений

Фреди от Меркурий

Обект на наблюдение тук и сега е Фреди. Меркюри. Фарук Булсара. Музикантът. Хомосексуалистът. Бохемският рапсодист. Душата на Queen. Поводът да го видим пак – филмовият шедьовър „Бохемска Рапсодия” с актьора Рами Малек в ролята на Фреди, който получи две награди „Златен глобус” – за най-добра драма и за най-добър актьор в драма.

Заслужено отличие за филма и актьорите. Тънката хронологична линия на живота на Фреди и Queen вълнува без излишна претенция. Отдадеността на Малек към ролята и пресъздаването на гениалността на Фреди отвеждат в състояние на безмълвно благоговение.

БОХЕМСКА РАПСОДИЯ - Трейлър

Филмът е космически. Едно дълго чакано признание за Фреди. Човекът-въплъщение на безумието – текстовете, музиката, дрехите, движенията, захапката. Страшно признание за безумието да бъде подценяван и неосъзнаван от обществото приживе. Посмъртно признание за космическия гений на Фреди. Фреди от Меркурий.

А Меркурий е най-малката планета в Слънчевата система. И е най-близо до Слънцето. Гледан от Земята, Меркурий е сравнително ярък, но трудно се наблюдава, забулен от блясъка на Слънцето.

„Бохемска рапсодия” и „Златният глобус” са нов шанс да видим най-малкият и най-близкият до Слънцето Меркурий. Фреди от Меркурий.

Фреди от Меркурий

Long Live Freddie! Long Live The Queen!
Да живее Фреди! Да живее Кралицата!

Текст: Илина Василева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *